Zo vervelend, een gitaar die niet goed op stemming blijft en die je om de 5 minuten moet "bijstemmen". Zijn je snaren goed gemonteerd maar blijft je gitaar teruglopen? Grote kans dat er iets mis is met de stemmechanieken. 

Traditionele mechanieken vs oliebad mechanieken
Veel goedkope westerngitaren en elektrische gitaren worden geleverd met traditionele mechanieken. Op zich niets mis mee maar vaak zijn ze van matige kwaliteit en niet heel stabiel waardoor je veel moet bijstemmen. Een set goede oliebadmechanieken maakt direct een wereld van verschil. Deze mechanieken hebben een gesloten behuizing gevuld met olie waar het tandwieltje doorheen draait. Ook kan er geen vuil en stof in de mechanieken komen waardoor ze nauwelijks slijten. 
Wil je meer weten over stemmechanieken en de mogelijkheden voor jouw gitaar? Loop eens bij ons binnen of stuur ons een mailtje.

Bij klassieke gitaren (nylonsnarig) zijn de stemmechanieken heel anders dan bij staalsnarige gitaren. Deze open mechanieken hebben meestal witte nylon bussen waar de snaar omheen gedraaid zit. Het komt nogal eens voor dat deze bussen na jaren gaan scheuren of vast gaan zitten waardoor stemmen niet echt een pretje is. Omdat deze mechanieken vaak met zijn drieën aan elkaar vast zitten is het verstandig en veel goedkoper om de hele set te vervangen. 

Duur? Welnee.
Voor slechts €19,95 vervangen we beide mechanieken voor je. 

Speciale modellen en wensen.
Stel dat je een hele goede gitaar hebt met high end stemmechanieken waarvan alleen wat onderdelen versleten zijn. In de meeste gevallen zijn onderdelen van de gerenommeerde merken los leverbaar en vervangbaar.  Voor meer informatie kun je natuurlijk altijd bij ons terecht.