Bromo Westerngitaren | Betaalbare topklasse!

Let op!
De eerste nieuwe zending Bromo gitaren komt bij ons binnen in de week van 24 mei 2023. Deze gitaren zijn dus niet direct leverbaar maar al wel te reserveren in de webshop.

Een heel nieuw merk in gitarenland, Bromo Guitars uit Indonesië. Deze staalsnarige western en auditorium modellen kunnen zich met gemak meten met gitaren uit een veel duurdere prijsklasse. Zo is voor deze gitaren gebruik gemaakt van de beste toonhoutsoorten en ook de afwerking is zeer goed, iets waar andere fabrikanten in deze klasse nog iets van kunnen leren!

Wat feitjes over Bromo Guitars.
Bromo gitaren worden gebouwd in een eigen fabriek in Oost-Java.
Bromo Guitars is gevestigd aan de voet van de wereldberoemde Bromo-vulkaan in Oost-Java, Indonesië - zo kreeg het zijn naam. Oost-Java is gezegend met een overvloed aan hoogwaardig klankhout, geen extreme weersomstandigheden, vruchtbare gronden en gelukkige mensen. Elk jaar wordt een van de grootste muziekfestivals in het hele land gehouden op de top van Mount Bromo, waar de melodieën en vreugde van de Pacific Islanders worden gedeeld.

Appalachian Series.
Drie zeer goed gebouwde en afgewerkte gitaren voor zowel de starter als gevorderde gitarist die een betaalbare goede gitaar zoekt. De BAA1 is een dreadnought (western) model met een gelamineerd sparrenhouten bovenblad en zij en achterkant van mahonie. Deze houtsoorten dragen enorm bij aan de sound van de gitaar, vol, warm en mooi helder. De Bromo BAA2 is wat betreft configuratie hetzelfde maar dan in Auditorium model, zeer geliefd bij folk en fingerpicking gitaristen. De BAA2 is ook nog eens leverbaar met ingebouwd actief element en digitaal stemapparaat. Dit is de Bromo BAA2CE.
Er is al een Bromo Appalachian Series gitaar vanaf €149,95

Nieuw binnen: Bromo BAB1 nu voor €119,95.

Tahoma Series
De gitaren in deze serie zijn allemaal uitgevoerd met een massief bovenblad van sparrenhout of mahonie. Een nog vollere klank die met de jaren alleen nog maar beter zal worden. De zij en achterkant van deze gitaren zijn van mahonie en voor het fretboard is gekozen voor zeer slijtvast ebbenhout. Ook het jumbo fretwerk is van zeer hoogwaardige kwaliteit en geeft de gitaar een zeer lichte bespeelbaarheid. De Tahoma series zijn leverbaar vanaf €199,95 en zijn ook verkrijgbaar met ingebouwd actief element met stemapparaat. 

Zo vanuit de doos stemmen en spelen, ONZIN!
Je krijgt bij ons je nieuwe gitaar nooit zo uit de doos zonder dat we hem eerst op de werkbank hebben gehad. De fabrikanten houden vaak hele ruime marges aan wat betreft afstelling en dat komt het speelgemak niet ten goede. Ook heeft hij vaak een verre reis gemaakt en ligt alweer een tijdje in een of ander magazijn met wisseling van temperatuur en vochtigheid. In de fabriek is er natuurlijk wel iets aan de afstelling gedaan maar dit is zeer minimaal bij de goedkopere gitaren en kan vaak veel beter dus dat doen we dan ook.

Nog even dit.
Koop je je nieuwe Bromo gitaar bij Music Department Dordrecht dan krijg je iets meer dan bij een ander. Zo stellen we de gitaar eerst helemaal perfect voor je af en contoleren we of alles werkt zoals het moet. Binnen één jaar mag je een keer terugkomen voor een gratis servicebeurt t.w.v. €29,95. We stellen de gitaar dan weer helemaal voor je af, reinigen en voeden het hout en zetten er natuurlijk een nieuwe set snaren op. Ook krijg je op iedere Bromo onze unieke 2 jaar inruilgarantie waarmee je binnen twee jaar heel voordelig kunt doorgroeien naar een gitaar uit een hogere klasse.