In het centrum van Dordrecht kun je parkeren in de parkeergarages, op straat met invoer van kenteken of gratis op het parkeerterrein Weeskinderendijk.  De parkeergarages worden aangegeven op routeborden waarop staat of er nog vrije parkeerplaatsen zijn.

Inkopen doen voor de feestdagen? Parkeer gratis buiten het centrum!

De feestdagen staan voor de deur. Genoeg reden dus om het mooie centrum van Dordrecht te bezoeken voor inkopen, lunches en gezelligheid. 

Wil je met de auto naar Dordrecht komen maar niet teveel betalen voor parkeren? parkeer je auto dan gratis op het parkeerterrein Weeskinderendijk. Er rijdt op zaterdagen van 10.00-18.00 uur een gratis pendelbus naar de binnenstad, halte centrum aan de Johan de Wittstraat. T/m 18 december rijdt het busje ook op zondag van 10.00-18.00 uur. 

Ook is het mogelijk om voor maximaal €3 te parkeren in Parkeergarage Energiehuis. Vanaf hier rijdt er t/m 18 december, op zaterdag en zondag, een pendelbusje naar het centrum. De bussen rijden ook op zaterdag 24 december en 31 december.  Zelfde tijden als het busje vanaf Weeskinderendijk, de bus stopt in het centrum bij de halte Vrieseplein. 

Extra gezellig: in beide bussen rijdt op 27 november, 3 & 4 december tussen 12.00-15.00 uur een Piet mee! 

Daarnaast kun je ook parkeren in één van de 5 parkeergarages, maar houdt rekening met drukte op zaterdag en zondag.Dichtstbijzijnde parkeergarage
Garage Visstraat is midden in het centrum gelegen, op zeer korte loopafstand (150 meter) van onze winkel. De parkeergarage heeft 155 parkeerplaatsen en de maximale doorrijdhoogte is 2,05 meter.

Het parkeertarief is € 1,00 per 27 minuten en evt. een gedeelte van elke volgende 27 minuten. Het maximale dagtarief is €18,- en een verloren kaart €28, –

Parkeergarage Achterom
Garage Achterom is prima gelegen voor een bezoek aan de binnenstad. Midden in het centrum, om de hoek van VVV Dordrecht en alle winkels. De garage is zeven dagen per week, 24 uur per dag geopend (in de avond en nacht toegang met uw parkeerkaartje). De maximale doorrijhoogte van deze garage is 2,0 meter.

Met bus of trein
De Merwede Lingelijn van QBuzz en de treinen van NS stoppen op Centraal Station Dordrecht. Het centrum ligt op slechts 5 minuten loopafstand en het busstation van Qbuzz ligt naast het centraal station. Hier vertrekken alle stads- en streekbussen. Lijn 10 vervoert je vanaf hier in enkele minuten naar de binnenstad.

Met de boot
Dordrecht ligt op een eiland en is omgeven door water. De Waterbus vaart tussen Dordrecht, de Drechtsteden, Rotterdam en de Biesbosch. Fietsen mogen gratis mee aan boord. De Waterbus naar Zwijndrecht vertrekt vanaf de Hooikade en alle andere lijnen vanaf de Merwekade. Je kunt betalen met de OV-chipkaart of contant. Vanaf Brabant is het eiland van Dordrecht bereikbaar met veerpont De Biesbosch. Met je eigen boot ben je van harte welkom in één van de jachthavens.

Download hier de stadsplattegrond van Dordrecht.